Pareizās atbildes PIRĀTU VIKTORĪNA – Zināšanām un atjautībai

28.07.2014

Pareizās atbildes

630

1. Kādu mājdzīvnieku, pēc rakstnieka Arvīda Deģa teiktā, kurši jūras braucienos ņēma līdzi laivā kompasa vietā?
Sivēnu (jo sivēns vienmēr peldējis krasta virzienā) (Arvīds Deģis „Mellsila pirāti”, 81.lpp., Jumava 2011)

2.  Pēc žurnālā „Ilustrētā Vēsture” publicētās informācijas, Sāmsalā atrasti divu skandināvu vikingu (750. g.) karakuģu atliekas. Mazākais, kurā varētu satilpt 12 –  15 vīru, garumā bijis 11,5 m. Cik m garš bijis lielākais vikingu kuģis, kurā varētu satilpt 30 – 40 vīru? (atbildē var kļūdīties par 1 m)
17 m (Ilustrētā Vēsture, aprīlis 2014)

3. Cik reizes nedēļā  vecais lībiešu vīrs Taizels gāja uz Irbes krogu iedzert alu?
7 („vecais Taizels gāja ik dienas Irbes krogā alu dzert” – sena lībiešu dziesma)

4. Jūras laupītāju jungas matemātika. Ja: 2 + 3 = 10; 7 + 2 = 63; 6 + 5 = 66; 8 + 4= 96
Tad: 9 + 6 = ????
135

5. Ceļi ir – braukt nevar, pļavas ir – pļaut nevar, upes ir – ūdens nav... Kas tas ir?
Karte, ceļvedis, buklets 

6. Kāpēc vecajām Igaunijas salas Hījumā mājām ir augsti sliekšņi? (atbilžu varianti: A lai ūdens neskalotos mājās; B lai peles netiktu mājās; C lai blusas nelēktu mājās; D lai čūskas netiktu mājās; E lai aizsargātos pret vilkačiem)
C lai blusas nelēktu mājās (Ilona Vītola Kas? Kur? Kad?; Zvaigzne ABC)

7. Talsu drēbnieks Rojas pirātam šuva kamzoli no 16 olekšu gara auduma un katru dienu nogrieza pa 2 olektīm. Pēc cik dienām drēbnieks nogriezīs pēdējo gabalu?
7

8. Cik gara ir olekts (centimetros)? (atbilžu varianti: A 35,18 cm; B 12,47 cm; C 53, 33 cm; D 100 cm; E 102,05 cm)
C 53, 33 cm (Ilona Vītola Kas? Kur? Kad?; Zvaigzne ABC)

9. Cik ilgi 1936. gadā brauca vilciens no Mērsraga uz Stendi? (atbilžu varianti: A 4 h 20 min; B diennakti; C 1 h 40 min; D 3 h; E 5 h 15 min)
A 4 h 20 min (Mērsraga TIC info)

10. Stāsta, ka kuršu pirāti vareni līksmojušies Valpurģu naktī. Kurā mēnesī tiek svinēta Valpurģu nakts?
Aprīlī 

11. Lai izbēgtu no saslimšanas ar cingu, pirāti ilgākos jūras ceļojumos vienmēr esot ņēmuši līdzi kādu skābētu produktu. Kas ir šis produkts? (atbilžu varianti: A skābēti gurķi; B skābēti kāposti; C rūgušpiens; D skābētas pupiņu pākstis; E skābētas mežrozītes)
B skābēti kāposti (Arvīds Deģis „Mellsila pirāti”, Jumava 2011)

Komentārs rakstam: Pareizās atbildes PIRĀTU VIKTORĪNA – Zināšanām un atjautībai

sesks
01.08.2014 23:08:42
lai, ka es dzīvē blatņiku būšanu neredzēju... normāli uzceptos...
arnolc
01.08.2014 23:08:30
piekrītu " arī" , ja prasītu kurā dienā , tad septītajā , ja pēc cik dienām , tad pēc sešām , nu organizatoru šaize , bet protams nekļūdās tas kas neko nedara , mums pašiem jāpaliek drosmīgākiem , un kā brāļu tautai krieviem par katru jautājumu kur neskaidrības ir jāzvana uz info numuru un jāprasa ,kura ir tā pirmā diena,,, nu bet pa lielam viktorīna izškīra visus rezultātus, kas borīgi.............., nākotnē lai KP saimnieki emitē savus punktu žetonus , lai blatņiki nevar uz šāru izbraukt ( nevis punktus skaita organizatori) un saskaitā kā vajag .....................
arī
01.08.2014 22:08:25
par 7, jautājumu ,
protams ka pēc sešām dienām , jo kad nogriez pirmās divas olektis , tajā brīdī neviena diena vel nav pagājusi , un ja prassa pēc cik dienām , tad protams ka pēc sešām ,bet nav jau ko cepties jāzvana uz info norādīto numuru un jāpārliecinās vai jautājuma ( mīklas ) sastādītāji ir vai nav tā domājuši - , apskaidrojot savu konceptu,- no loxiem neviens nav pasargāts , bet pareizi atbildēt ta gribas , un pareizas atbildes ir tās, kas ir pareizas ,un posle boja kulakami ne mašet,, vot tā
biz-biz
30.07.2014 21:07:31
7tajā dienā, nevis pēc 7tās dienas nogrieza.... par to tā sāpe....
Šķēres
30.07.2014 20:07:50
7. jautājumā viss kārtībā. Lai baļķi dabūtu uz pusēm, zāģēt taču vajag tikai vienā vietā, nevis 2. Tāpat arī šajā jautājumā, pēc 7 dienām tiek gan pie priekšpēdējā, gan pēdējā gabala. Ja ļoti grib, var arī 8. dienā pēdējo gabalu no gaisa atgriezt.
Čiepa
30.07.2014 18:07:43
Kur varēja atrast atbildi uz 5.jautājumu? Tik pat labi atbilde var būt glezna, zīmējums...
xxx
30.07.2014 12:07:47
Kad būs rezultāti?
Dace
29.07.2014 21:07:03
jautājumi visi bija korekti. Lasīt jāmācās pareizi.
biz-biz
29.07.2014 20:07:50
Es pr to audeklu arī skaitu... tātad:
Ir 16ollektis...
Lai vispār kko sāktu darīt nogriež 2 (ir pirmās dienas rīts)
=14 otrās dienas rīts -2 = 12. Trešās dienas 12-2=10. Ceturtās 10-2=8, piektās dienas 8-2=6, sestā diena 6-2=4... septītās dienas rītā pārgriež pēdējo gabalu uz pusēm.... nu jā... septītā diena pagājusi nav... attiecīgi pēc sešām... tapēs arī pārlabojām uz nepareizo... nekorekti uzprasīts...
Tomass
29.07.2014 16:07:58
7. jautājums ir nekorekti formulēts un, ja skatās precīzi pēc formulējuma, tad PĒC 7. dienas nevar nogriezt pēdējo gabalu.

Iemācaties formulēt jautājumus )))
indra
29.07.2014 11:07:52
Man arī šķiet, ka uz 10.jautājumu varēja būt pareizas abas atbildes(aprīlis, maijs), jo pēc 00.00, jau ir nākamais mēnesis.
ineta
29.07.2014 07:07:56
Valpurģu nakti no senseniem laikiem svin 30. aprīlī. Aprīļa nakts neizbēgami pāriet maija naktī.
inga
28.07.2014 22:07:41
kāpēc Valpurģu nakts aprīlī,ja visur rakstīts no 30.aprīlļa uz 1.maiju???
ineta
28.07.2014 19:07:01
Arī cūka skaitījās parezi. Sivēns jau tāda jauneklīga cūciņa vien ir.
es
28.07.2014 16:07:32
par pirmo jautajumu.
Ja atbilde bija cūka vai tas skaitījas pareizi vai nepareizi?
Dace
28.07.2014 16:07:56
Mums viss sanācis pareizi
Ilva
28.07.2014 16:07:15
Saskaita abus kopā un iegūto summu sareizina ar pirmo ciparu. 9+6=15 15x9=135 :)
dalībnieks
28.07.2014 15:07:08
izskaidrojiet 4 uzdevumu. Kā veidojas pēdējais rezultāts?
Vārds
Komentārs

Drošības kods:  
Talsu novads
Talsu novada TIC
Viesnīcu preces
Nissan Norde
autodraugiem.lv
Avis Auto noma
pure chocolate
Latvijas Nafta
AK Grdumi
Restorāns terase
Jaunmoku pils
Vējkalnietis
fsudio.lv
Bez rindas
Green Hive
Kurzemes gaļsaimnieks
MSA group
AtputasBazes.lv